Kultur

Åshild Mundal

Musiker

Etter 4 års musikkutdanning ved musikkonservatoriet i Agder, fulgte en årrekke som frilans- og studiomusiker for flere nasjonale og internasjonale artister som Tommy Körberg, Sissel Kyrkjebø, Carola og Dance With a Stranger. Sistnevnte turnerer hun fortsatt med, og under Blues in Hell 2020 kunne hun feire 15 år på veien med Frode Alnæs, Øivind Elgenes og co.

I 2011 fikk hun sitt sterke gjennombrudd som soloartist med debutalbumet «Fritt fall». Med den karakteristiske sognedialekten sin og lett tilgjengelige og sangbare melodier, mottok hun unison begeistring fra både publikum, presse og kritikere og fulgte opp med sitt andre album «Hotell» i 2015.

Underveis i arbeidet med sistnevnte, ble hun også mor. De seneste årene har hun trukket seg litt tilbake i denne nye rollen, men sluppet singler både i 2016 og 2019. Mange av Åshilds sanger er listet på NRK P1 nasjonalt og er stadig å høre i kanalen, og i tiden fremover har hun planer for både ny musikk og igjen å innta en mer aktiv rolle i det lokale musikklivet og musikk-Norge forøvrig.      

Åshild Mundal fra Luster i Sogn, gjorde trønder av seg i 2006 og er i dag bosatt på Stjørdal.