Publisert
8.2.2023

Den rette miksen

Lydtekniker og mikser Steven Bishop har det aller best når han dykker ned i musikken i studioet sitt i Stavanger. Som Employ-ansatt kan han konsentrere seg om jobben sin, mens andre fikser regnskap, bilag og fakturering.

Justeringer, små detaljer, musikkfiler som forsiktig legges lag på lag, flikking og nøyaktighet. Det handler om de helt perfekte overgangene, de bittesmå justeringene som de fleste av oss ikke hører, men som for Steven Bishop gjør samspillet komplett. Han er det nest siste leddet i produksjonen av en sang.  

Lidenskapen

– Hva er musikk for meg? Det er vanskelig å beskrive, men det betyr veldig mye for meg. Jeg tenker på musikk fra jeg står opp til jeg legger meg, hører alltid på musikk og leser om nye mikseteknikker så fort jeg har fri. En skikkelig nerd, kan du si, smiler han.

Det er helt mørkt inne i studioet i det kreative kollektivet Elefant i Stavanger. Et lite vindu gir dagslyset han trenger, men Bishop jobber så konsentrert at han glemmer både tid og sted - og dagslys. Bransjekollegaene, som han deler etasje med, ler litt av at han forsvinner i timevis.

– Jeg lever nok litt i min egen boble her inne, ja. Det går fort fire-fem timer uten at jeg kommer ut.

Musikk på brødskiva

Med en far som musiker og stavangerkunstner og komponist John Derek Bishop som bror, var musikk en stor del av Stevens oppvekst. Selv spilte han bass før han valgte lyd og teknikk som sitt bidrag til musikken. Som mikser har han blant annet jobbet med kjente artister og band, som Astrid S, Tortusa og Satyricon.

– Jeg er glad i alle sjangre og lytter til det meste, men har nok en liten favoritt i pop-musikken. Jeg er veldig glad i pop og synes det er gøy å jobbe med. Noen ganger kan jeg gjette hva som blir populært. Det er jo kjekt når sangene jeg har jobbet med blir «streamet» mye.

Steven, som er utdannet sosiolog, var fortsatt student da pandemien rammet Norge. Etter en periode i musikkbransjen i Oslo, hadde han flyttet hjem til Stavanger for å studere.

– På den tiden var jeg student og jobbet med musikk samtidig. Plutselig ble det full stopp og oppdragene tok slutt. Hele bransjen lå nede.

Fra bransjekollegaer hadde han hørt om Employ. Flere venner i Oslo hadde valgt Employ-modellen for en tryggere hverdag.

– Jeg valgte Employ for å få en mer stabil hverdag.

En tryggere hverdag

– Det er deilig å være ansatt. For første gang i mitt liv har jeg fått feriepenger! Alt er blitt så mye enklere. Det føles som en blanding av å ha regnskapsfører og være ansatt. Plutselig har jeg masse fordeler, som pensjon og sykepenger. Samtidig blir kundene mine mer som samarbeidspartnere, fordi jeg slipper å forholde meg til fakturering og penger på samme måte.

For Bishop er hverdagen blitt mer stabil. Selv om oppdragene og inntektene svinger, har han valgt fast lønn gjennom året.

– Jeg har valgt å fordele inntektene likt gjennom året for å ha en stabil, fast lønn hver måned. I travle perioder sikrer jeg lønn for de rolige periodene. Employ er fantastiske på den måten. De hjelper meg med alt, er kjappe å justere hvis jeg trenger noe og gir meg gode råd når jeg har spørsmål. Det føles veldig trygt å ha Employ i ryggen.

Vil du også ha fordelen til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier