Publisert
4.3.2023

Digital i hodet og helt sjef

Blant 200 søkere stakk Øystein Haare av med en av stillingene som ble utlyst i Employ i høst. Nå blir han leder for marked og kommunikasjon i Employ, i tillegg til å bli daglig leder for Employ Tech.

– Er du snill?

– Tror det. Jeg er i alle fall helt sjef.

Øystein Haare sikter til rekrutteringsprosessen han var gjennom i vinter. Employ gikk bredt ut for å lete etter den rette mennesketypen.

– Jeg kjente til Employ fra tidligere. Det er et spennende selskap med gode intensjoner. De ønsker å skape best mulig hverdag for de ansatte, og jeg gleder meg til å få være med på laget, sier Haare.

Mange jern i ilden

Gründer, filmprodusent, tidligere musiker, låtskriver, kapellmester og musikkprodusent, kreativ og en intuitiv digital måte å tenke på – det er noen av erfaringene og egenskapene Haare tar med seg inn i Employadministrasjonen når han starter 1. mars. Selv bor han på Grünerløkka og får kort vei til den nye arbeidsplassen på Employ sitt Oslokontor ved Akerselva.

Den tidligere pianisten er oppvokst i Krokstadelva utenfor Drammen. Her var han engasjert i ungdomskoret i kirka, var menighetsmusiker og spilte i band og på teater. Som 18-åring flyttet han til Oslo, hvor han nå er etablert med kone og tre barn.

– Vi har bestemt oss for å bo nede i byen enn så lenge. Det er ganske praktisk. Barnehagen ligger i bakgården og skolen er også rett i nærheten, sier han.

Film og web

Haare er utdannet innen webutvikling og prosjektledelse, samt musikk, men de siste 17 årene har han jobbet med filmproduksjon. Han var medeier og daglig leder i filmselskapet Sølvsuper AS, som først og fremst produserte reklamefilm.

– Det har vært en kjempefin reise. Vi har laget over 1000 reklamefilmer i løpet av den tiden, både innen mat, telekom, bank, industri og for andre bransjer. Det er spesielt gøy med store, utfordrende produksjoner, som filming i dyp snø eller produksjon i Sør-Afrika. Jeg blir veldig gira når jeg må løse ting jeg ikke har gjort før.

For 2,5 år siden solgte han filmselskapet sitt til produksjonshuset Både Og AS. Han var selv med på flyttelasset og har jobbet i det nye selskapet før han nå er klar for en ny retning.

– Jeg flykter heldigvis ikke fra noe, jeg går til noe nytt. Jeg er nok litt typen som benytter mulighetene jeg får. Når Employ dukket opp, føltes det riktig å gripe muligheten. Og siden de fleste i Employ har flere engasjementer, er det et perfekt sted for også å kunne bruke noe tid på andre ting jeg er involvert i, blant annet trafikkskolekonseptet DRIVN AS, forteller han.

Tech, kommunikasjon og marked

Som ny leder for marked og kommunikasjon er han opptatt av å gjøre Employ mer kjent og bidra til vekst og flere ansatte.

– Det blir viktig å snakke mer om den gode Employmodellen. Jeg ønsker at vi finner gode arenaer der vi kan treffe nye ansatte. Mange i for eksempel film- og tv-bransjen kjenner ikke Employ, potensialet er enormt. Vi har store ambisjoner om vekst, og jeg er veldig gira på å bidra til å lykkes med dette.

Som tidligere webutvikler får han også ansvaret for Employ Tech, som utvikler Employs egen administrasjonsportal med digitale tjenester og løsninger for de ansatte. Portalen utvikles kontinuerlig, slik at både fakturering, lønn, oversikter og andre smarte funksjoner er mest mulig optimale for Employerne.  

– Jeg er nok mer digital i hodet enn snittet, og jeg elsker smarte løsninger. Jeg gleder meg til å rulle ut mange gode tjenester til de ansatte fremover.

1. mars er Haare på plass i administrasjonen i Employ.

Vil du også ha fordelen til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier