Publisert
13.2.2024

Første ansatt i Sidegig

For rundt ett år siden banket Eivinn Arne Jensen Larsen på døra til Karl-Dag Kjosavik. «Du, kan dere ikke lage en modell som passer for meg?» Nylig ble Eivinn første ansatt i det nye datterselskapet «Sidegig».

Første ansatt i Sidegig

– Jeg betaler kun penger til Sidegig hvis de gjør noe for meg. Det er ingen faste utgifter, bare stykkpris.

Eivinn Arne Jensen Larsen
Lyddesigner

Sidegig. Et helt nytt selskap i Employ-familien. Et selskap for deg som tar noen frilansoppdrag i ny og ne. Du har gjerne full jobb til vanlig, er ansatt med fast inntekt, men liker å ta noen oppdrag innimellom. Ved siden av jobb er du frilanser, mest for gøy, og litt for inntektens skyld. Som Eivinn Arne Jensen Larsen. Lydteknikeren og lyddesigneren har mer enn nok å gjøre på jobb. Men han trives godt med noen «sidegigs» også.

Noen oppdrag på si´

– Hvis noen vil at jeg skal jobbe for dem, så gjør jeg gjerne det. Men jeg orker ikke at det skal være noe styr. Derfor spurte jeg Karl-Dag om Employ kunne lage en ordning som passet for meg. Det er fint hvis noen andre kan ta det administrative for meg, sier Eivinn Arne Jensen Larsen fra kontoret sitt i Stavanger.

Der sitter han med øreklokkene på, lytter og skaper. Han er nemlig fast ansatt i Cappelen Damm, hvor han jobber med barnelydbøker.

– Først setter jeg meg godt inn i handlingen. Underveis får jeg ideer om hvor lydene bør komme inn. Jeg legger gjerne lag på lag med musikk og ulike instrumenter for å skape den rette stemningen i boka. Hvilken stemning skal lyden skape og hvordan bør det høres ut? Det er et kreativt yrke, som jeg trives veldig godt med, sier Eivinn.

Eivinn Arne spiller selv gitar, er både lydtekniker og utdannet pedagog. Han har undervist i flere stillinger, drevet et musikkstudio i Oslo, men gikk i 2015 over til Cappelen Damm som lyddesigner og komponist for barnelydbøker. Musikken blir brukt i over 140 lydbøker.

Det store lydbildet

– Musikkinteressen min startet med at storebror var lei av gitaren sin. Jeg overtok og begynte å spille. Jeg vokste opp på lille Rennesøy, og det var ikke så mange som spilte i band der. Jeg ble med i nesten alle sammen.

Men det var alle lydene og sammensetningen som fanget den største interessen.

– Jeg kjøpte opptaker som 14-åring og koste meg med å å legge lyder oppå hverandre. Det har alltid vært gøy å bygge store lydbilder.

Noen ganger blir Eivinn spurt om andre oppdrag, som for eksempel lydrestaurering eller å fikse opptakene på en podcast.

– Man må jo omtrent kunne alle Norges lover for å ta et frilansoppdrag. Det blir fort mer stress enn gøy. Jeg har drevet ENK siden jeg var 16, så jeg kan det jo ganske godt. Men jeg vil veldig gjerne slippe alt styret. Nå tar Employ hele den biten for meg, så kan jeg jobbe med det som jeg har lyst til.

Karl-Dag Kjosavik hadde tenkt tanken lenge. Hva med alle de som bare frilanser litt, musikere, journalister, fotografer, alle de som har en fast jobb fra før, hvordan kan vi hjelpe dem? Hva kan vi tilby dem?

Relevant løsning for flere

– Sidegig passer til veldig mange. Her favner vi alle de som ikke trenger alle fordelene vi tilbyr i Employ, fordi de gjerne har dem i sin vanlige jobb. Det er godt å ha noen å sparre med likevel, og Sidegig kan være en relevant og rimelig løsning, sier Kjosavik.

Det handler om regnskap, moms, skatt og fakturering. Det som de fleste frilanserne vil slippe, men som må være i orden hver eneste måned.

– Det er jo synd hvis noen vil gjøre en jobb, men lar være fordi det blir så mye styr, sier Eivinn.

Som ansatt i Sidegig får du tilgang og hjelp av Employ-administrasjonen. Den store forskjellen er at ansatte i Employ har alle fordeler, rettigheter og tilganger i den faste månedlige prisen. Ansatte i Sidegig betaler stykkpris for tjenestene, for eksempel et beløp per faktura som sendes ut.

– Jeg betaler kun penger til Employ hvis de gjør noe for meg. Det er ingen faste utgifter, bare stykkpris. For meg fungerer dette helt fint, og jeg tror at mange i min situasjon vil bli med på dette etter hvert.

– Jeg betaler kun penger til Sidegig hvis de gjør noe for meg. Det er ingen faste utgifter, bare stykkpris.

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier