Kultur

Anders Engebretsen

Danser

Anders arbeider frilans som dansekunstner, og har medvirket i en rekke produksjoner i både inn- og utland, og er basert i Oslo. Etter endt utdanning ved London Contemporary Dance School turnerte han internasjonalt med kompaniet VERVE, og avsluttet sommeren 2018 en MA i utøvende samtidsdans ved Northern School of Contemporary Dance i Leeds (UK).

Som danser har Anders jobbet i produksjoner av blant andre Ida Cathrin Utvik, STICKY Productions og Ingri Fiksdal, og har i flere år samarbeidet tett med Carl Aquilizan, samt med Marit Meløe som duoen Meløe/Engebretsen. Prosjektene hans feirer keitete virtuositet og spontanitet, og eksperimenterer med strukturer, timing, forventning og humør. Hans eget arbeid har vært programmert av blant andre RAS, Bærum Kulturhus, og på festivaler over hele Norge og i utlandet.

Gjennom sin kunstneriske virksomhet har Anders opparbeidet seg bred prosjektkompetanse både foran og bak scenen, og også har jobbet som produsent og teamleder ved festivaler, teater og kulturhus. Videre har han erfaring som konsulent og rådgiver for en rekke organisasjoner, og bidratt til organisasjonsutvikling med særlig fokus på kommunikasjonsarbeid, både strategisk og operativt. Han har også hatt ulike styreverv i virksomheter innen kunst og kultur.