Kultur

Kjell Inge Torgersen

Formidler

Formidler

Kjell Inge Torgersen er en etter hvert etablert artist, en ettertraktet konferansier, en prisbelønt tekstforfatter, en etablert voice over-stemme og jobber også som idéskaper innen kommunikasjon og reklame.

Som artist har han flere utgivelser bak seg. Tre singler fra hans seneste album, Mudderlys, ble ABC-listet på NRK P1 i til sammen over et halvt år. Låta som fikk mest spilletid var "Eg fant ein ring", med både "Hud" og "Samme sol" på listene. Disse låtene følger etter sanger som "Aks av gull", "Tidevatn", "Skjøre", "Fugl av fred" (duett med Ole Paus), "Hold meg, tål meg", "Dag blir natt" (duett med Jan Ingvar Toft), julesangen "Stjernenatt" og coverversjonen av Finn Kalviks "Aldri i livet" — som alle har fått god radiospilling.

Han har spesielt profilert seg som utøver på nynorsk, men hans siste albumprosjekt er gjennomført på dialekt. Det samme er "Kan 'kje finna fingen", som kom ut våren 2019, en ny versjon av Stavangerensemblets / Svein Tang Was gamle klassiker.

Kjell Inge gjør både konserter solo og med band, og han stiller gjerne som kulturelt innslag under konferansen. I tillegg til det musikalske, sprer han humor og lune tanker. Som tekstformidler har han bidratt i mange sceneoppsetninger – og også i lydbøker, reklame og podkaster.

Han er en ettertraktet konferansier.

På dagtid er Kjell Inge også mangeårig idé- og reklamemann og liker seg godt som skribent. Han har skrivestua si i Tinfabriken, i østre bydel i Stavanger, hvor også Employ har hovedkvarteret sitt. Fra universitetet har han en cand.mag. i humanistiske fag, samt ped. Han er tillært ekstrovert, men elsker timer for seg selv bak lukkede dører, i all hemmelighet.

Han er ganske flink til å bakke med tilhenger.

Foto: Stig Håvard Dirdal