Konsulent

Randy Bohmann-Lange

Konsulent og naturveileder

Jeg ble født i Key West Florida USA, men er oppvokst på Ulvøya i Oslo. Jeg har så lenge jeg kan huske hatt et dypt forhold til og stor interesse for natur. Sommerferiene i oppveksten besto av besøk til besteforeldre i edelløvskogene på østkysten av USA, og til hytta på Hardangervidda. Jeg begynte tidlig med et aktivt friluftsliv med fisking, fridykking og overnattinger i marka rundt Oslo. Etter artium prioriterte jeg å reise for å oppleve naturen også i andre land. Jeg seilte sammen med fire kamerater ett år rundt Atlanterhavet i en 33 fots seilbåt, kjørte gjennom Australia og jeg har ved flere anledninger reist til Costa Rica i Mellom-Amerika, der jeg har jobbet med Naturvern og Permakultur.

Etter å ha jobbet i Greenpeace og Regnskogfondet her i Oslo i noen år, tok jeg en bachelor i Økologi ved Høyskolen i Telemark. Etter dette tok jeg en Master i Naturforvaltning ved NMBU. I masteroppgaven skrev jeg et forslag til naturveiledende stier ved Østensjøvannet i Oslo. Parallelt med masteren tok jeg et årskurs i Fuglers lyder og utseende i West- Palearktis ved Høyskolen i Nord-Trøndelag. Jeg har også iløpet av årene tatt en rekke kurs i naturveiledning ved Tom Brown jr Trackerschool i USA, og ved andre læresteder i norden.

Jeg er lektor i Praktisk-pedagogisk utdanning i realfag og naturbruk ved Norges miljø-og biovitenskapelige universitet. Under studiet spesialiserte jeg meg på ute-undervisning. Jeg kombinerer mesterlære med konfluent pedagogikk samt undervisningsformer jeg har lært på naturskoler i USA (Coyote Teaching). Jeg er i tillegg Certified Interpretive Guide fra The National Association for Interpretation.