Publisert
13.2.2024

Dirigenten og hverdagen

Koret. Menneskene. Stemmene og samholdet. Når 74 dyktige korister synger sitt beste på store konserter, eller når de tar vare på hverandre i tøffe stunder, da kjenner Aril Schøld på takknemlighet.

Dirigenten og hverdagen

– Raskt i behandling, raskt tilbake i jobb. Jeg ville jo ha fått hjelp uten Employ også, men det hadde tatt lenger tid. Det var veldig godt å se at jeg hadde alt i orden når behovet kom.

Aril Schøld
Musiker

– Det gir meg en enorm glede å lede Stavanger Gospel Company, sier Aril Schøld.

Samholdet

– Det er rett og slett en nydelig gjeng med gode, fine mennesker, som tar vare på hverandre. Sammen får de til det umulige. Jeg er heldig som får lede dem og være sammen med dem, sier han stolt.

Musikeren, dirigenten og en av de tre Employ-gründerne er innom hjemmekontoret på Randaberg. Til vanlig jobber han fra kontorfellesskapet noen hus lenger nedi gata og har bare noen hundre meter mellom jobb og hjem.

– Det er herlig å være så fleksibel og tilgjengelig. Jeg har alltid tid til frokost med ungene og kan alltid stikke hjem hvis det er behov. Det har vært viktig for kona mi og meg. Selv om jeg er musiker, lever jeg som de fleste andre. Jeg jobber mest på dagtid og gjør det jeg kan mellom åtte og fire – men selvsagt går det med noen kvelder og helger også.

Prosjektlederen

Arild Schøld, gitarist, musiker og igangsetter. Han er mannen som tar ansvar for egen jobb og som arrangerer konserter, festivaler og andre store produksjoner på eget initiativ. Selvstendige kan ikke vente på at jobber kommer av seg selv, mener han.

– Jeg er en sånn type som ofte havner i arrangørleddet og blir prosjektleder. Selv om det er utrolig deilig å gjøre noen rene «gitaristjobber» av og til, blir jeg som oftest sittende i planleggingen også, eller har ansvaret for hele produksjonen, sier han.

Det hele begynte i ungdomstiden. Aril og kompisene startet band, og det aller meste av fritiden gikk med til øving, konserter og tid med bandet.

– Da vi kom på skolen mandag morgen, fortalte folk om all galskapen de hadde gjort i helgene. Vi «bandgutta» lo godt av dem, og syntes de hadde et stakkarslig liv. Selv hadde vi sittet i øvingsrommet hele helga og loddet kabler og bygget transportkasser. Vi hadde det helt konge, sier han.

Fra 13-årsalderen var ingenting viktigere enn gitaren og samholdet han fant gjennom musikken.

– Alt dreide seg om det. Kor, ulike band og musikk. Alle vennene mine kom fra det miljøet. Jeg har alltid vært engasjert og fikk mye ansvar som veldig ung. Jeg fikk bli med og spille overalt med de som var eldre og har enormt mye å takke dem for.

– Raskt i behandling, raskt tilbake i jobb. Jeg ville jo ha fått hjelp uten Employ også, men det hadde tatt lenger tid. Det var veldig godt å se at jeg hadde alt i orden når behovet kom.

Tryggheten

Musikken har tatt Aril overalt, både nasjonalt og internasjonalt. Han har blant annet jobbet med en rekke kjente artister fra inn- og utland, både som musiker, kapellmester, arrangør, låtskriver, produsent og dirigent.  Sammen med koret har han turnert over hele verden.

Aril Schøld er også en av gründerne bak Employ og medeier i selskapet. Han har selv vært ansatt siden dag én, og nå er både kone, svoger, svigerinne og venner en del av fellesskapet.

– Vårt hovedmål er at alle som er selvstendig næringsdrivende skal få det best mulig. For meg handler Employ om én ting; trygghet. Jeg vet at alt er tatt hånd om og at jeg er «all good».

Ryggen

At han var «all good» fikk han selv erfare, da han for noen år siden ble satt ut av spill med prolaps i ryggen.  

– L5. Prolaps. Vonde greier. Når det først skjedde, var jeg glad at jeg hadde helseforsikring gjennom Employ.

Alt gikk veldig glatt, forteller Schøld, som var hos manuellterapeut for sjekk. Samme kveld tok han bilder og fikk raskt svar. Da behandling og opptrening ikke hjalp, fikk han tilbud om operasjon.

– Raskt i behandling, raskt tilbake i jobb. Jeg ville jo ha fått hjelp uten Employ også, men det hadde tatt lenger tid. Det var veldig godt å se at jeg hadde alt i orden når behovet kom. Det er nettopp slike eksempler selvstendige bør tenke på. Alt er bra når ting er bra. Men hva når det ikke er så bra? Da er det lurt å være «all good».

Foto header: Sigurd Svela

Foto artikkel: Rune Bergan

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier