Publisert
13.2.2024

Ett liv som bare Are

Han har alltid vært arbeidstaker, sjonglert hverdagen med spillejobber, jobben som designer og privatlivet. Nå tar Are Sleveland grep. For første gang i voksenlivet blir han helt fri. I Employ, selvfølgelig.

Ett liv som bare Are

– Jeg vil ikke ha ett jobbliv, ett privatliv og ett musikerliv. Jeg har ett liv, og alt skal henge sammen og flyte godt.

Are Sleveland
Designer / Musiker

Det er bare noen uker siden Are Sleveland gikk ut dørene fra Solv-lokalene på Forus, arbeidsgiveren han har vært hos de siste to årene. For noen måneder siden bestemte han seg for å prøve lykken på egenhånd.  

– Jeg har tenkt på det lenge, og nå føltes det riktig. Det er et naturlig steg. Jeg har et godt nettverk, flere bein å stå på og har veldig lyst å skape min egen hverdag. Samtidig var det en rar følelse å komme tilbake fra ferie uten at noen ventet på meg.

Design og musikk

På dagtid er Are Sleveland designer. På kveldstid og i helgene, musiker og trubadur – og på privaten, ektemann og far. Dette hører sammen, mener Sleveland.

– For meg er det unaturlig å skille mellom jobb og privat. Jeg vil ikke ha ett jobbliv, ett privatliv og ett musikerliv. Jeg har ett liv, og alt skal henge sammen og flyte godt. Jeg trenger bedre balanse, ellers får jeg dårlig samvittighet for det ene eller det andre.

Helt ansatt. Helt fri. Et konsept som passer godt for Ares nye liv. Han ønsker tryggheten og fordelene i Employ, men friheten til å styre egen hverdag.

I 25 år har Are Sleveland jobbet med merkevarebygging, design og kommunikasjon. Han har et kjent navn i reklamebransjen i Stavanger og har blant annet vært medeier i byrået “Hey Ho Let´s Go". For to år siden ble selskapet kjøpt opp av Solv, og Are ble med på flyttelasset.  

En ryddejobb

– Jeg var innom tanken om å bli selvstendig allerede da, men bestemte meg for å bli med på satsingen hos Solv. Det angrer jeg ikke på. Jeg har lært utrolig mye og har fått jobbe med veldig flinke folk. Når jeg nå går ut og tilbyr egne tjenester, har jeg enda mer kompetanse med meg.

Design er ikke bare form og farge, mener Are. For han handler det om rydding. Fjerne rotet på nettsidene, lage ryddige PowerPoints og presentable maler. Og ikke minst, en gjennomført og helhetlig merkevare.

– Jeg klør i fingrene av rotete nettsider eller merkevarer som ikke er gjennomførte og helhetlige. Det samme tenker jeg om presentasjoner. Lag heller 50 slides med luft, bilder og underholdning enn 5 slides med tettpakket tekst. Se på presentasjoner som en historie og fortell den så bra du kan.

– Jeg vil ikke ha ett jobbliv, ett privatliv og ett musikerliv. Jeg har ett liv, og alt skal henge sammen og flyte godt.

God stemning

Are har drevet med musikk siden barnealder. Med god hjelp og støtte fra musikkskolen i Egersund fikk han dyrke musikktalentet og ble etter hvert med i ulike band. Han har nå vært aktiv som artist og låtskriver i lang tid, og i flere år har han spilt ute i helgene.

I selskaper, på puber, som oppvarmer for større artister, på afterski-en i Røldal, i begravelser, bryllup og på andre lukkede arrangementer. En underholdende trubadur som jakter god stemning, som den nylige sommerkvelden i Sogndalstrand. Are Sleveland fikk vite at det var mye folk i baren. Da dro han dit med gitaren og skapte allsang og dans på bordene.

– Det er ikke gitaren eller stemmen som er mitt mål. Jeg vil at folk skal kose seg, ha det kjekt og synge med, enten de er 1 000 stykker i publikum eller en håndfull mennesker på et utested. Koser publikum seg, så koser jeg meg.

Balanse

Når høsten er i gang, skal Are ha ett liv – i balanse. Valget om Employ var han aldri i tvil om.

– Jeg har fulgt Employ fra starten, både som ansatt og som fast designer og merkevarebygger. Jeg kjenner selskapet godt og vet hva det står for. Og jeg passer godt i Employ-sfæren. Det er lagt opp til et liv i balanse uten krøll. Som ansatt har jeg det trygt og godt, forsikringene er på plass og jeg slipper å tenke på pensjon. Samtidig er jeg fullt og helt fri.

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier