Publisert
13.2.2024

Fleksibilitet på gressbanen – og i Excel-arkene

Tove Tuntland er økonom og fotballtrener. Et spennende møte av verdener, og en noe utradisjonell kombinasjon. – Med Employ får jeg den fleksibiliteten jeg trenger, og får muligheten til å planlegge en noe annerledes arbeidshverdag på en mer optimal måte, sier hun.

Fleksibilitet på gressbanen – og i Excel-arkene

– Med Employ får jeg den fleksibiliteten jeg trenger, og får muligheten til å planlegge en noe annerledes arbeidshverdag på en mer optimal måte.

Tove Tuntland
Rådgiver

– Økonom og fotballtrener... Det er jo en ganske sjelden kombinasjon?

Tove ler.

– Ja, det er det absolutt. Men økonom er jo en ganske vid tittel, og noe du kan bruke til alt mulig. Og det er veldig mye organisasjon og ledelse liggende i profesjonen.

Tove har alltid vært glad i å organisere og administrere, og har et godt hode for matte og regnskap. Da spørsmålet om studieretning kom, falt valget ganske naturlig på økonomi. At studiet lett lot seg kombinere med fotballspillingen, var selvfølgelig også en bounus.

– Fotballtrener ble jeg ganske tilfeldig. Jeg spilte på Frigg i Oslo, og da treneren vår sluttet i jobben ble jeg utfordret til å ta over laget. Jeg hadde akkurat skadet meg og kunne ikke spille, så egentlig passet det jo godt, så fikk jeg fortsette å være en del av miljøet.

Trenerjobben var egentlig ment som en midlertidig mellomstasjon. Drømmen var fra barndommen av å bli proff fotballspiller. Etter hvert som tiden gikk vokste rollen likevel på henne, og trenerjobben ble bare kjekkere og kjekkere.

– Det er mye med trenerjobben som handler om nettopp administrasjon og organisering. Man trenger et systematisk og organisert hode, og ledelsesfagene jeg tok på økonomien har kommet godt med også i denne jobben. De to rollene går hånd i hånd, og man får mange gode synergieffekter av å være opplært i begge deler.

Fra tastaturet til fotballbanen

Tove jobbet som administrasjonsleder for organisasjonen YoungLife, kombinert med fotballen på kveldstid. På grunn av tidspunktene lot de to rollene seg kombinere ganske greit. Likevel gikk ikke timene alltid opp, og Tove ønsket seg en noe mer smidig arbeidshverdag.

Og Employ ble redningen?

– Ja, jeg ble tipset om Employ av en annen ansatt som visste hvordan hverdagen min var. Han visste også at de trengte litt administrasjonshjelp, og etter å ha lest meg litt opp fant jeg ut at dette måtte jo bli fullt klaff.

Svaret er fleksibilitet

Med Employ fikk Tove hverdagen til å gå opp på en helt annen måte, og hun har ikke annet enn gode ord å si om modellen.

– Det er helt genialt. Fotballen er jo sesongbasert, så man opplever at noen uker som ekstremt travle, andre kan være roligere. Så fleksibilitet var definitivt det jeg trengte. Nå har jeg anledning til å jobbe mer noen uker og mindre andre, noe som omtrent er umulig i en annen jobb, i alle fall innen administrasjon.

– Annet å legge til?

– Bare skryt! Det er akkurat som slagordet sier: Helt ansatt, helt fri. Jeg tror Employ-modellen kan være midt i blinken for alt fra psykologer og tannleger til fotballtrenere og musikere. Anbefales på det varmeste!

– Med Employ får jeg den fleksibiliteten jeg trenger, og får muligheten til å planlegge en noe annerledes arbeidshverdag på en mer optimal måte.

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier