Publisert
13.2.2024

Klar til å fly med Employ

Da hun sluttet i jobben som kommunalsjef skrev hun et åttesides takkebrev til de gode kollegaene hun hadde jobbet med. Som tidligere HR-ansvarlig for 200 ansatte, er Monica Rundhaug ekte opptatt av mennesker. Nå blir 35-åringen fra Torpa ny administrasjonsleder i Employ.

Klar til å fly med Employ

– Min viktigste jobb blir å legge til rette for ansattes frihet.

Monica Rundhaug
Administrasjonsleder

– Torpa, sa du?

– Torpa, ja. Det er itte så langt unna Lillehammer.  

Stillhet og ro

I et lite, koselig hus i Nordre land, sitter Monica Rundhaug i videomøte fra hjemmekontoret. Nærmeste nabo bor nesten en kilometer unna, og sammen med samboeren har hun fem mål med boltreplass, fred og ro. Utenfor vinduet ligger det en halvmeter snø, grantrærne er dekket med hvitt og ved inngangen kan hun spenne på skiene og gå innover skogen. Selv velger hun fort trugene for å tråkke seg oppover stien mot fjellene.  

– Jeg har bodd i Oslo, men flyttet hjem for å ha kort vei til turområder. Jeg elsker å være ute i naturen, spesielt på fjellet! Egentlig er jeg ikke så glad i ski, det er litt skummelt å renne ned, men nå har jeg investert i fjellski med feller.  

Luft under vingene

Det er nemlig noe helt annet hun er hekta på. Når sola skinner på blå innlandshimmel, er hun en av dem som rett og slett kaster seg ut i luftig svev. For noen år siden ble hun kjent med paragliding.  

–  Jeg startet å fly i 2019. Det er helt magisk. Jeg møter små og store fugler, vi ser på hverandre og flyr videre. Det er en ubeskrivelig frihetsfølelse. Alle burde prøve!  

Hun var bare 29 år da hun ble kommunalsjef i Etnedal. I den lille kommunen med bare 1250 innbyggere hadde hun personalansvar for 200 ansatte. Hun satt i ledergruppa, var HR-sjef og lærte mye om seg selv og andre.  

– Jeg har nok mye omtanke for folk og har en menneskelig tilnærming på jobben jeg gjør. Noen ganger fikk jeg prøvd meg skikkelig. Jeg var for eksempel med på en nedbemanningsprosess. Det var knalltøft i en så liten kommune. For meg er det viktig å hjelpe og legge til rette, og det er ikke gitt at en HR-ansvarlig blir godt likt. Jeg hadde i alle fall bare gode venner der jeg var.

Snille mennesker

Det menneskelige aspektet var også årsaken til at hun fikk øynene opp for Employ.  

– Jeg så en stillingsutlysning der de ønsket seg en person som var snill. Wow, tenkte jeg. Tenk å søke etter folk med den egenskapen! Jeg har aldri sett det før. «Dette er jo deg», sa vennene mine. Og her er jeg.  

Selv hadde hun aldri hørt om Employ, men ble raskt overbevist om at hun ville bli med å ta selskapet videre.  

– Employ har en annerledes måte å tenke arbeidsgiverbegrepet på. Det er et helt fantastisk konsept. For meg som kommer fra det offentlige, blir dette veldig annerledes og lærerikt. Min viktigste jobb blir å legge til rette for ansattes frihet.

Rundhaug blir altså administrasjonsleder og skal sørge for at papirene er i orden og at alle regelverk blir fulgt.  

Dokumentasjon og regler

– Jeg skal starte med dokumentasjon og skriftliggjøring av alt det som sitte i hodene på de flinke lederne. Videre skal jeg se på internkontroll, rutiner og risikohåndtering. Vi gjør oss klare for stor vekst i tiden framover, og da må vi ha gode rutiner på plass. Jeg vil jobbe med profesjonaliseringen av alt dette.  

Rundhaug forbereder seg på at Employ kan ha nesten ti ganger så mange ansatte i årene som kommer. Fra 250 til 2 000 ansatte er realistisk, mener ledelsen i selskapet.

– Jeg gleder meg veldig til å bli med på dette. Det høres skummelt ut å vokse så fort, men veldig spennende også. Selv vil jeg bidra til å skape trygge og gode ordninger for alle som velger å bli en del av Employ.

Foto: Oruol Llauradó

– Min viktigste jobb blir å legge til rette for ansattes frihet.

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier