Du kjenner henne som kjapp i replikken, frempå og veldig morsom. Programlederen fra radio og TV, komikeren og reality-deltakeren Siri Kristiansen har mange baller i luften. For tiden er hun midt i innspillingen av sin andre sesong av Huskestue, samtidig som hun lager podcastene «Siri og de gode hjelperne» og «Stolthet og Fordommer».
– Huskestue er så morsomt. Dette blir min andre sesong. Kjempegøy!
Pendlerliv
I dag jobber hun hjemme i Son, en 30-minutters togtur utenfor Oslo. Det er fredag, hun er akkurat ferdig med ukens innspillinger i Oslo og skal snart nyte en lang tur med hunden. Etter lange innspillingsdager gleder hun seg alltid til å komme hjem til familien og slappe av. Jobben krever mye, og Kristiansen er opptatt av at det ikke skal gå utover familien.
– Da barna var mindre hadde jeg dårlig samvittighet de gangene jeg jobbet borte. Sannheten er at jeg var veldig mye hjemme. Hvis kollegaer sov over etter sene kvelder på jobb, dro jeg alltid hjem.
I oppveksten var Siri underholderen og den engasjerte eleven som alltid tok ordet. Hun drev med teater, var med i elevrådet, skolerevy og teater. Stand up åpnet dørene til både TV og radio.
– Selv om jeg trives med friheten, er jeg også veldig glad i trygghet. Nå får jeg det beste fra begge verdener.
Radioverten
– Jeg hadde aldri tenkt at radio var noe for meg, det var ikke noe jeg hørte på. Men det er virkelig blitt min greie. Jeg elsker radio, spesielt likte jeg morgenradio. Da var jeg først på og alt var nytt for dagen. Radio passer meg egentlig bedre enn TV, det er mer spontant og ikke så mye flikking og diskusjon som det kan bli på TV. Jeg tenker at jeg skal drive med radio for alltid. På TV liker jeg å være tett på folk. Men jeg er også glad i å gå mer i dybden, gjøre noe ordentlig og ikke bare skyte fra hofta.
P3morgen, Lørdagsrådet, Siri og de gode hjelperne, Arveoppgjøret, Huskestue, Kompani Lauritzen, Skal vi danse og 71 grader nord er bare noe av det vi kjenner henne for.
– Camp Senkveld varte bare i 10 dager, men det var det aller morsomste! Kompani Lauritzen var nok den aller største opplevelsen. Og så overrasket jeg meg selv i 71 grader nord. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville like å være så tett på andre, men det var helt fantastisk å være så mye sammen. Skal vi danse var ikke helt for meg. På grunn av korona kunne vi ikke være sammen med de andre deltakerne. Det ble bare masse øving.
ENK, AS eller Employ?
Som frilanser glir Siri ut og inn av ulike roller, jobber med faste ansatte og frilansere og trives best når hun er fri til å jobbe med det hun har lyst til. Prosjektene er ofte altoppslukende, men ulike oppdragsgivere, korte og langvarige prosjekter og mange kontrakter krever også mye administrasjon. Siri prøvde flere organisasjonsformer før hun fant Employ. Hun tjente for mye for ENK, men følte heller ikke at AS stemte.
– AS var helt forferdelig. Det var så mye å holde styr på hele tiden. ENK var egentlig lettere. Jeg er glad i å kutte hjørner og fant mine egne regler, men jeg følte at jeg måtte ha noe mer proft og opprettet et AS. Det var rett og slett megastress!
Etter anbefaling fra venner og kjente kom hun i kontakt med Employ.
– Vi hadde noen møter i starten, jeg forklarte hvordan jeg ville ha systemet mitt, og Employ gjorde det enkelt for meg. Selv om jeg trives med friheten, er jeg også veldig glad i trygghet. Nå får jeg det beste fra begge verdener. Jeg har 100 prosent tillit til Employ og stoler alltid på at de finner den beste løsningen for meg.
Vil du også ha fordelene til en ansatt?
Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.