Publisert
15.2.2024

Tidligere toppleder blir styreleder i Employ

Hun elsker å lære, bli kjent med nye mennesker og bransjer og å videreutvikle spennende forretningskonsept. Nå er den tidligere topplederen fra Nordea og SSO, Trude Marit Risnes, klar som ny styreleder i Employ.

Tidligere toppleder blir styreleder i Employ

– Employ er et selskap som tar fleksibilitet helt ut. De jobber etter en fremtidsrettet arbeidsmodell som jeg har stor tro på.

Trude Marit Risnes
Styreleder
Foto: Jan Inge Haga

– Employ er et selskap som tar fleksibilitet helt ut. De jobber etter en fremtidsrettet arbeidsmodell som jeg har stor tro på. Jeg gleder meg veldig til å bli med denne gjengen framover, sier Trude Marit Risnes.

Potensialet i mennesket

Det er sommer på Innovasjonsparken på Ullandhaug i Stavanger. Utenfor myldrer det av folk som kommer og går, til møter, nettverkstreff, strategisamlinger og rådgiving. Det er her hun sitter til daglig, den nye styrelederen i Employ, som partner og rådgiver innen strategi, forretningsutvikling og innovasjon i investeringsselskapet BlueLeap.

– Selv brenner jeg for ledelse og er opptatt av potensialet i mennesker. Jeg har en genuin tro på mulighetene som ligger i gode fellesskap. De fleste mennesker har mer potensial enn de tar ut, og den biten er utrolig interessant. Jeg liker å dykke ned i det og se på hva som skal til for at folk jobber bra og tar ut sitt potensial.

I tillegg til 16 års erfaring som leder fra flere kjente selskaper, er Trude Marit med på eiersiden i flere mindre selskaper. Hun var blant annet med på å starte Vekstpartner, der målet er å hjelpe gründere med lønnsomhet og vekst.

Trude går i kontorgang

– Employ er et selskap som tar fleksibilitet helt ut. De jobber etter en fremtidsrettet arbeidsmodell som jeg har stor tro på.

Hva drømmer du om?

– Jeg liker den skapende delen av ledelse, det å få lov til å skape noe sammen med andre. Jeg ser på meg selv som en spillende trener og er heldig som får hjelpe selskaper med strategi og forretningsutvikling i dette lagspillet. Jeg er opptatt av at vi sammen finner det kommersielle potensialet.

Det samme gjelder arbeidstakerne. Trude Marit er opptatt av at folk skal være engasjerte i jobben sin og forstå betydningen de har i det store bildet.

– Hvorfor skal folk stå opp og gå på jobb? Jeg mener det er opp til lederen at mennesker ser og skjønner sin betydning. Da kommer både engasjementet og lidenskapen i jobben.

– Perfekt for Employ

Det er en erfaren toppleder med stor bredde i næringslivet, som nå tar over roret etter Stein Bjelland. Hun har blant annet vært leder i Nordea Norge, Kronengruppen, Stavanger Symfoniorkester og Lyse Energisalg. I tillegg har hun en rekke styreverv innen kultur, helse og mindre selskaper i vekst. I Employ er Karl-Dag Kjosavik svært fornøyd med sin nye styreleder.

– Vi har prøvd å få henne i over et år. Endelig sa hun ja, humrer han.

Erfaring, bredde, kompetanse, struktur og seriøsitet er egenskaper han trekker fram med Trude Marit.

– Hun har startet, drevet og utviklet mange selskaper, kjenner kulturbransjen svært godt og har solid erfaring som toppleder i store, kjente selskaper. Hun er rett og slett helt perfekt for den veksten vi nå ser for oss i Employ, sier han.

En tilfeldig reise

For Trude Marit startet karrieren innen ledelse litt tilfeldig. Som student på Universitetet i Oslo søkte hun på et lukket studium i prosjektledelse og forretningsutvikling. Det var begrenset plass på studiet, og studentene skulle jobbe tett på næringslivet i prosesser. Der fikk hun Kredittkassen, nå Nordea, som businesscase. Hun tok oppgaven på alvor og utfordret den etablerte banken så mye, at de ba henne om å jobbe for dem som forretningsutvikler etter endte studier.

– Det var litt av en reise. Vi snudde opp ned på strategien og økte markedsandelen med 10 prosent i mitt segment.

Privat brenner hun for musikk og kultur, og har vært administrerende direktør i Stavanger Symfoniorkester. I dag sitter hun i styret til Oslo-filharmonien.

– Jeg spilte selv trompet og vurderte å satse på musikk. Det er en veldig stor del av livet mitt, og jeg er opptatt av musikeres rettigheter. Det er også en av grunnene til at jeg vil bli med som styreleder i Employ.

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier