Publisert
13.2.2024

Musikk, familie og administrasjon

Ole Martin Thorset var en gutt med masse energi. Selv om han helst ville spille trompet, mente moren at han heller burde få utløp for all energien. Siden har trommeslageren viet tiden sin til musikk. Nå blir han en del av Employ-administrasjonen.

Musikk, familie og administrasjon

– Nå når jeg har familie er Employ enda viktigere enn før. Det handler om trygghet og rettigheter.

Ole Martin Thorset
Rådgiver / musiker

– Jeg må bare sjekke ettåringen min som ligger og sover.

Ole Martin er i pappaperm hjemme i stua på Ski. Lærerkona er på jobb, og selv tilpasser han dagene etter datterens søvnrytme. Trommeslageren har en travel hverdag: pappa til tre små jenter, musikk og spillejobber på ettermiddager og kvelder - og nå også en del av administrasjonen til Employ.

Ansatt nummer 99

– Jeg har vært med i Employ veldig lenge. Jeg var faktisk ansatt nummer 99. Når det dukket opp en mulighet om å jobbe i administrasjonen, måtte jeg slå til. Jeg stortrives med fleksibilitet og denne måten å jobbe på. Både som musiker og i Employ kan jeg jobbe fritt og selvstendig.

34 år gamle Thorset er oppvokst i Vikersund. Også der handlet livet om musikk.

– Barne- og ungdomsårene gikk til korps, spilling og musikklinja. De fleste fra Vikersund har også prøvd seg i hoppbakken. Jeg testet det en gang - på slalåmski! Det gikk som en drøm.

Som 20-åring flyttet han til Oslo for å gå på folkehøyskole og spille mer musikk. Videre gikk veien til studier om mer musikk, på Høgskolen i Staffeldtsgate.

Alt er musikk

– Det var kun det jeg ville drive med! Jeg har 150-200 oppdrag i året, men prøver å ta mer jobber i nærheten for barnas skyld. Før jeg fikk barn hadde jeg 150 reisedøgn i året. Da sa bestefar: Du kan ikke leve av å reise rundt og drikke øl!

I tillegg til å spille i flere band, har Ole Martin i dag oppdrag på teater, events, musikaler og andre events. Han har også hatt en del undervisning for unge musikere.

– Jeg er akkurat ferdig med “Bohemene og Den Gyldene Freden” på Chat Noir. Det var kjempegøy med fulle hus og stående applaus! Nå starter jeg på en ny musikal med et ungdomsteater i Sarpsborg. Jeg trives veldig godt med å jobbe med unge talenter. De er så engasjerte og flinke!

Hjelpe ansatte i Employ

Til høsten går han inn i en 50 prosent stilling i Employ. Her skal han bidra til at ansatte får god hjelp med alt det administrative.

– Jeg har begynt litt forsiktig, siden jeg også er i pappaperm. Foreløpig er det utrolig spennende. Jeg kan dette systemet godt selv, og jeg gleder meg til å kunne hjelpe andre med å få en lettere hverdag. Jeg har tidligere fått flere venner over til Employ, og alle er like fornøyde. Nå når jeg har familie er Employ enda viktigere enn før. Det handler om trygghet og rettigheter. Og så er det jo også sånn at banken er gladere for å se en lønnsslipp enn en skjermdump av fakturaene.

– Nå når jeg har familie er Employ enda viktigere enn før. Det handler om trygghet og rettigheter.

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier