Publisert
13.2.2024

Velger mennesker foran tall

Han vil bruke tiden sin på mennesker. Se sammenhenger. Og få andre til å forstå hvorfor de er som de er og reagerer som de gjør. Psykolog Kyrre Dyregrov, en av medeierne i Onlinepsykologene, elsker jobben sin og er glad i folk. Da er det herlig at Employ ordner tallene. 

Velger mennesker foran tall

– Tidligere har jeg gruet meg hvert år til regnskapet skal inn

Kyrre Dyregrov
Styreleder / psykolog

Det er lenge siden han satt rundt middagsbordet som liten og tenkte at han aldri skulle bli psykolog. For hverdagspraten hjemme dreide seg om psykososialt jobbsnakk. Med far som psykolog og mor innen samme felt, fikk han yrket inn med t-skje.  

En Onlinepsykolog

– Jeg ble nok litt miljøskadet, humrer en avslappet Kyrre Dyregrov fra videomøtet på Teams.

Det er nettopp på denne måten han tar de fleste pasientmøtene sine også. Gjennom Onlinepsykologene møter han menneskene der de er - via skjerm og internett. 

– Det fungerer veldig bra. Forskning viser at behandlingen er like effektiv digitalt som fysisk. Jeg tror til og med at det er lettere for noen å ta kontakt når de vet at de kan være hjemme i trygge omgivelser – særlig for noen menn, utdyper han. 

I ungdomstiden endret Kyrre seg. Praten rundt middagsbordet hadde festet seg litt likevel. Den observante gutten ble opptatt av mennesker og hvordan de hadde det. Han kunne se på kroppsspråket til andre og fantasere om hvem de var som person. 

– For meg er andre mennesker spennende. Interessante. Og så blir jeg veldig fort glad i folk, forteller den blide bergenseren, som stort sett har bodd i Bergen i hele sitt liv. 

– Tidligere har jeg gruet meg hvert år til regnskapet skal inn

Fast og selvstendig

Det var også Bergen han vendte tilbake til etter seks års psykologistudier ved Universitetet i Aarhus. Den 26 år gamle nybakte psykologen var klar for arbeidslivet. Derfra ballet det fort på seg. 

Som fast ansatt psykolog i Øygarden kommune har han vært med å bygge opp lavterskeltilbudet Rask Psykisk Helsehjelp. Samtidig startet han Onlinepsykologene, i tillegg til å være engasjert i flere andre selskaper. Fortsatt jobber han 80 prosent for kommunen, samtidig vokser engasjementet i Onlinepsykologene. Med jobb både dag og kveld, er han glad for at Employ ordner det praktiske, som regnskap og administrasjon. 

– Det er så deilig å slippe regnskapet! Jeg elsker å kunne være min egen sjef, styre tiden min og jobbe mye, men jeg liker ikke alt det administrative, som skjemaer og sånn. Tidligere har jeg gruet meg hvert år til regnskapet skal inn. Det er noe herk. Nå har Employ full oversikt, og jeg kan stole på at de har kontroll og orden. For meg er det en stor trygghet. 

Som selvstendig er det også vanskelig å navigere i rettigheter, mener Dyregrov. 

– Hva har man egentlig rett på som selvstendig? Det synes jeg er vanskelig å få tak på. Som ansatt har jeg jo alle rettigheter, og hvis jeg lurer på noe får jeg svar hos Employ. Jeg er impulsiv og lever her og nå. Da er det godt at de tenker på pensjonen min og trekker det de skal. Vi har også gode forsikringer og andre fordeler. 

Tall og regnskap

Mens Employ styrer tall og regnskap, kan Employ-ansatte Kyrre Dyregrov konsentrere seg om videreutviklingen av Onlinepsykologene. Totalt er 17 psykologer nå tilknyttet organisasjonen, 6 av dem jobber full tid med behandling digitalt. 

– Noen er ansatt i Employ, andre driver gjennom AS eller Enkeltpersonforetak. Hvis noen spør meg, sier jeg at vi har valgt Employ. Det er opp til hver enkelt, men jeg er ikke i tvil om hva jeg ville valgt. Jeg sender tall og inntekt. De trekker det de skal og sender meg lønn tilbake. Fantastisk.

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier