Publisert
13.2.2024

Lyden av struktur

Som tenåring var Håvard Claussen Martinsen en tur innom fotballklubben Bristol City. Nå, etter en periode som Employ-ansatt, har den ballsikre forretningsutvikleren funnet et lag han har tenkt å bli i lenge.

Lyden av struktur

– Det er ikke ofte jeg blir imponert – men Employ imponerer, ikke minst på oppfølging. De overinnfrir.

Håvard Claussen Martinsen
Rådgiver

Håvard gikk ut fra Norges Markedshøgskole som sivilmarkedsfører i 2003. En kjapp googling røper at Oslo-gutten har hatt masse ulike jobber siden da, mange musikkrelaterte.

– Er du en rastløs sjel?

– Jeg har nok vært det, men er roligere nå. Og jungeltelegrafen har hatt mye å si, jeg har blitt spurt om å bli med på forskjellige ting underveis. Og sagt ja!

Kjempebra for mange

42-åringen har vært ansatt og deleier i flere selskaper, men i perioder har han drevet som enkelpersonforetak.

– Hvordan fikk du kjennskap til Employ?

– Det var i fjor, via musikknettverket. Stein Bjelland, som er styreleder i Music Norway, introduserte meg for selskapet. Jeg jobber jo mye med gründere, og trengte dessuten ansettelse for min egen del.

Håvard ble fascinert av Employ-modellen og fikk et godt inntrykk alt under ansettelsesintervjuet.

– Jeg har møtt mange gründere som er flinke til det de gjør, men som opplever alt som følger med som slitsomt og vondt. Så jeg har virkelig tro på Employ-modellen, den er kjempebra for veldig mange. 

Blant "veldig mange" finner vi også Håvard selv:

– Modellen passer godt for meg. Jeg er opptatt av å lage en fornuftig struktur, ikke ta for mye risiko. Jeg har en sparekasse som jeg håper det blir noe ut av, og jeg regnet på kostnadsforskjellen mellom å stå utenfor og bli med i Employ. Jeg får mye bedre avtaler nå, alt er mer strømlinjeformet. Og det er suverene folk her! Det er ikke ofte jeg blir imponert, jeg har møtt mange selskaper – men Employ imponerer, ikke minst på oppfølging. De overinnfrir!

En modell for framtiden

Håvard svarer raskt når vi spør om hva som er den største forskjellen mellom før og nå.

– Du vet at alt er på stell! Du jobber, legger inn det som skal faktureres og vet at alt blir taken care of – du trenger ikke løfte et øyelokk. 

Den allsidige forretningsutvikleren trekker også fram rettighetene som følger med ansettelsen, og de utrolig gode avtalene.

– Samtidig er vi fri til å gjøre akkurat det vi vil. Det vi er på vei inn i nå, er en annen måte å jobbe. Employ vil treffe mange framover som er på jakt etter nettopp dette.

– Merging my passion for music and humans, skriver du om deg selv på nettet. Kan du si litt mer om dette?

– Jeg tror jeg begynner å nærme meg en erkjennelse nå. Hvis du har en lidenskap, så gå videre med den – ikke la omgivelsene påvirke deg for mye. Enten du vil jobbe i butikk, være keramiker eller rockestjerne, så følg lidenskapen din, våg å tenke litt unorsk. Det er så lett å slå seg til ro med at man må gjøre sånn og sånn for å bli akseptert, men sånt må vi frigjøre oss fra. Akkurat dette er så herlig med musikkbransjen – her er det aksept for å gå på ting, men også for å gjøre feil.

– Det er ikke ofte jeg blir imponert – men Employ imponerer, ikke minst på oppfølging. De overinnfrir.

Viktig å strukturere

Som sertifisert mentor for Innovasjon Norge møter Håvard stadig mennesker med ideer som de vil videre med.

– Modellen til Employ er gunstig hvis man vil unngå å møte problemer.

Mange tror de må følge et løp anbefalt av andre rådgivere, men baksiden av medaljen er beinhard. Det er viktig å strukturere, få mer ro i livet.

Apropos struktur: For noen år siden var Håvard involvert i et veldedighetsoppdrag i et lite afrikansk land. En dag ble han og resten av delegasjonen invitert til det de trodde skulle være et hyggelig teselskap i hagen til presidenten.

– Vi tok feil. Det viste seg å være et møte med både presidenten og ministrene hans, de ville ha presentert hva charityen vår gikk ut på. Jeg fikk fem svette minutter til å forberede innlegget som skulle åpne det hele. Det gikk tålig greit, da, men var ganske rock‘n‘roll!

Vil du også ha fordelene til en ansatt?

Jo flere vi er, jo bedre! Med Employ blir ansvarsforholdene helt annerledes. Som ansatt kan du overlate det meste til administrasjonen.

Flere historier