Publisert
25.4.2021

Lyden av struktur

Som tenåring var Håvard Claussen Martinsen en tur innom fotballklubben Bristol City. Nå, etter en periode som Employ-ansatt, har den ballsikre forretningsutvikleren funnet et lag han har tenkt å bli i lenge.

Håvard gikk ut fra Norges Markedshøgskole som sivilmarkedsfører i 2003. En kjapp googling røper at Oslo-gutten har hatt masse ulike jobber siden da, mange musikkrelaterte.

– Er du en rastløs sjel?

– Jeg har nok vært det, men er roligere nå. Og jungeltelegrafen har hatt mye å si, jeg har blitt spurt om å bli med på forskjellige ting underveis. Og sagt ja!

Kjempebra for mange

42-åringen har vært ansatt og deleier i flere selskaper, men i perioder har han drevet som enkelpersonforetak.

– Hvordan fikk du kjennskap til Employ?

– Det var i fjor, via musikknettverket. Stein Bjelland, som er styreleder i Music Norway, introduserte meg for selskapet. Jeg jobber jo mye med gründere, og trengte dessuten ansettelse for min egen del.

Håvard ble fascinert av Employ-modellen og fikk et godt inntrykk alt under ansettelsesintervjuet.

– Jeg har møtt mange gründere som er flinke til det de gjør, men som opplever alt som følger med som slitsomt og vondt. Så jeg har virkelig tro på Employ-modellen, den er kjempebra for veldig mange. 

Blant "veldig mange" finner vi også Håvard selv:

– Modellen passer godt for meg. Jeg er opptatt av å lage en fornuftig struktur, ikke ta for mye risiko. Jeg har en sparekasse som jeg håper det blir noe ut av, og jeg regnet på kostnadsforskjellen mellom å stå utenfor og bli med i Employ. Jeg får mye bedre avtaler nå, alt er mer strømlinjeformet. Og det er suverene folk her! Det er ikke ofte jeg blir imponert, jeg har møtt mange selskaper – men Employ imponerer, ikke minst på oppfølging. De overinnfrir!

En modell for framtiden

Håvard svarer raskt når vi spør om hva som er den største forskjellen mellom før og nå.

– Du vet at alt er på stell! Du jobber, legger inn det som skal faktureres og vet at alt blir taken care of – du trenger ikke løfte et øyelokk. 

Den allsidige forretningsutvikleren trekker også fram rettighetene som følger med ansettelsen, og de utrolig gode avtalene.

– Samtidig er vi fri til å gjøre akkurat det vi vil. Det vi er på vei inn i nå, er en annen måte å jobbe. Employ vil treffe mange framover som er på jakt etter nettopp dette.

– Merging my passion for music and humans, skriver du om deg selv på nettet. Kan du si litt mer om dette?

– Jeg tror jeg begynner å nærme meg en erkjennelse nå. Hvis du har en lidenskap, så gå videre med den – ikke la omgivelsene påvirke deg for mye. Enten du vil jobbe i butikk, være keramiker eller rockestjerne, så følg lidenskapen din, våg å tenke litt unorsk. Det er så lett å slå seg til ro med at man må gjøre sånn og sånn for å bli akseptert, men sånt må vi frigjøre oss fra. Akkurat dette er så herlig med musikkbransjen – her er det aksept for å gå på ting, men også for å gjøre feil.

Viktig å strukturere

Som sertifisert mentor for Innovasjon Norge møter Håvard stadig mennesker med ideer som de vil videre med.

– Modellen til Employ er gunstig hvis man vil unngå å møte problemer.

Mange tror de må følge et løp anbefalt av andre rådgivere, men baksiden av medaljen er beinhard. Det er viktig å strukturere, få mer ro i livet.

Apropos struktur: For noen år siden var Håvard involvert i et veldedighetsoppdrag i et lite afrikansk land. En dag ble han og resten av delegasjonen invitert til det de trodde skulle være et hyggelig teselskap i hagen til presidenten.

– Vi tok feil. Det viste seg å være et møte med både presidenten og ministrene hans, de ville ha presentert hva charityen vår gikk ut på. Jeg fikk fem svette minutter til å forberede innlegget som skulle åpne det hele. Det gikk tålig greit, da, men var ganske rock‘n‘roll!

Flere historier